Brunswijk: Initiatiefvoorstel VHP gaat mij niet stoppen
18 Jul, 00:00
foto
Waarnemend president Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, is in het dorp Pet'Ondro, als koning verwelkomd. Hij was zaterdag in vol ornaat aanwezig.


ABOP-voorzitter tevens waarnemend president Ronnie Brunswijk laat zich niet uit het veld slaan door het initiatiefvoorstel van de VHP-fractie. Daarin is opgenomen dat degenen die zich verkiesbaar stellen voor het ambt van president en vicepresident, geen strafblad mogen hebben om in die functie te worden gekozen. Brunswijk - gestoken in zijn koningsgewaad - zei te Pet' Ondro in Marowijne zaterdag dat hij een strateeg is. Het initiatiefvoorstel zal hem niet kunnen stoppen van zijn doel voor het 'kampioenschap' in 2025.

"Wie is nu de president van het land?", vroeg hij aan zijn gehoor. "Ik ben dat! De president is uitlandig. Nu neem ik waar als president van de Republiek Suriname. Kunnen ze dit terugdraaien?!" Uit het publiek klonk als uit één mond: 'Neeeeee'.  Brunswijk stelde dat de politieke peilers zwaar gericht zijn op de ABOP, want volgens hem begon de aanval eerst met de wijziging van de Kiesregeling en nu een strafbladverhaal.

De fractieleider van de ABOP/ PL-fractie Obed Kanape heeft maandag tijdens een persconferentie in het nieuwe DNA-gebouw op niet mis te verstane wijze aangegeven niet content te zijn met het ingediende initiatiefvoorstel over het wijzigen van de Kiesregeling door de VHP. Volgens hem biedt de grondwet de mogelijkheid aan elke Surinamer, ongeacht strafblad of niet, zich toch kandidaat te kunnen stellen om het hoogste ambt te bekleden.

Asis Gajadien, fractieleider van de VHP zegt dat dit initiatiefvoorstel niet is bedoeld tegen een specifieke persoon. Hij voert aan dat zijn partij juist de wil van het volk aan het dienen is. Volgens hem is vaker vanuit de samenleving aangegeven dat kandidaten met een strafblad geen regeringsleider of vicepresident moeten worden van dit land.
Kanape vindt dat het woord strafblad goed gedefinieerd moet worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May