4 wetenschappers AdeKUS op conferentie argrarische productie
17 Jul, 02:56
foto
De Surinaamse wetenschappers verbonden aan de AdeKUS die deelgenomen hebben aan de 56e Caribbean Food Crops Society.


Vier wetenschappers van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) hebben deelgenomen aan de 56e Caribbean Food Crops Society (CFCS) in Grenada. Het doel van de CFCS is om wetenschappelijke informatie uit te wisselen met onderzoekers en relevante stakeholders uit het Caribisch gebied, zoals beleidsmakers en voorlichters. Daarnaast was er een Farmers Forum, waarbij enkele boeren van Grenada hun ervaring hebben gedeeld over kippenteelt, groenteteelt en klein vee (schapen en geiten).

Mayuri Jaggan, Jane Jagernath, Wasudha Malgie en Lydia Ori hebben van 10 tot en met 14 juli geparticipeerd in de CFCS. Het thema van deze conferentie was Increasing Resilience of the Food Systems in the Caribbean by Linking and Modernizing Agricultural Extension and Research. De Surinaamse onderzoekers hebben op de conferentie drie onderzoekingen over Greenhouses, Agroprocessing en cultivation of broccoli in potting soil with  local resources middels posters gepresenteerd aan het publiek.

Een hoogtepunt van deze conferentie is dat Lydia Ori aantreedt als Vice-President van de CFCS voor de komende 2 jaar. Tevens vervult zij de rol van CFCS representative of the Dutch Caribbean. Tijdens deze missie zijn er ook gesprekken gevoerd en workshops gehouden met het COMOP-team van het CambioNet project. In dit regionale project participeren 10 Caricom landen, waaronder Suriname. Er wordt informatie uitgewisseld om duurzame agrarische productie te bevorderen alsook import reductie te bewerkstelligen. Participatie van Suriname is belangrijk om de Surinaamse boeren weerbaar te maken tegen klimaatverandering met het oog op voedselzekerheid en voedselveiligheid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May