Staatsolie neemt bedrijven bij de hand voor olie-en gasindustrie
12 Jul, 22:44
foto
De aftrap van het Blue Wave Supplier Program was op 5 juli 2023 waar er ruim 75 bedrijven vertegenwoordigd waren. Uit deze groep zijn er 25 bedrijven geselecteerd voor het zes maanden durende trainingsprogramma. (Foto: Staatsolie)


Vijfentwintig Surinaamse ondernemingen laten zich bijscholen om hun bedrijfsprocessen en -normen naar een internationaal vereist niveau te brengen. Het Blue Wave Supplier Development Program is een initiatief van Staatsolie Maatschappij Suriname NV. Het wordt betaald door Staatsolie en zijn offshore partners Chevron en ExxonMobil.

Blue Wave is een internationaal local content consultancybureau dat programma’s aanbiedt aan kleine- tot middelgrote bedrijven om hun processen en standaarden op een internationaal niveau te brengen. De organisaties die het programma doorlopen kunnen daarmee hun concurrentiepositie verbeteren en inspelen op versterking van de lokale economie. Blue Wave is internationaal erkend door onder andere het American Petroleum Institute (API). De introductie van het Blue Wave Supplier Development Program is een concrete stap in de ontwikkeling van local content in de opkomende Surinaamse offshore-olie-industrie. Het doel is om local content te bevorderen en de capaciteit te versterken van Surinaamse bedrijven die goederen en diensten leveren of willen leveren aan de offshore-olie-industrie.

De 25 deelnemende bedrijven zijn geselecteerd uit een groep van meer dan 75 die aanwezig waren bij de aftrap van het programma op 5 juli 2023. Het traject zal zes maanden duren. Het succesvol voltooien van het Blue Wave Supplier Development Program zal de kans van de deelnemers vergroten om mee te dingen naar werk via de hoofd- en subcontractors in de offshore-olie- en gassector. Zij worden namelijk getraind op de gebieden waar deze partijen op letten, waaronder een goed gezondheids-, veiligheids- en milieusysteem, kwaliteitssysteem, boekhouding en het inschrijven voor een aanbesteding.

Door lokale leveranciers te ondersteunen bij het verbeteren van hun bedrijfsvoering, zal Suriname in staat zijn om meer waarde uit de olie- en gasindustrie en aanverwante bedrijvigheden te halen, zegt Staatsolie in een persbericht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May