DNA-voorzitter: Wijziging Kiesregeling voortvarend aanpakken
12 Jul, 00:00
foto
Assembleevoorzitter Marinus Bee


De twee initiatiefvoorstellen over wijziging van de Kiesregeling zullen met voortvarendheid worden afgehandeld. "De samenleving kijkt naar ons en aangezien de regering niet zo ver is om zelf een conceptwet in te dienen bij het parlement ga ik maar aan de slag met deze twee initiatieven van de leden", zegt Assembleevoorzitter Marinus Bee desgevraagd aan Starnieuws.

Donderdag worden tijdens de huishoudelijke vergadering de commissies van rapporteurs benoemd. Er is een initiatiefwet ingediend door de NDP-fractie en Assembleelid Edward Belfort (ABOP). Maandag hebben de Assembleeleden van de VHP-fractie, Dew Sharman en Cedric van Samson, eveneens een initiatiefwet voor wijziging van de Kiesregeling en de grondwet ingediend. In hun voorstel is het noodzakelijk om ook de grondwet aan te passen.

De Assembleevoorzitter zegt dat hij een gesprek zal hebben met de commissie van rapporteurs om het vervolgtraject te bespreken. "Dit is niet gebruikelijk, maar het is wel een bevoegdheid van de voorzitter". Bee wil erop toezien dat het werk van de commissie met de nodige voortvarendheid wordt aangepakt.

"Ik heb gezeten met de minister van Binnenlandse Zaken en het is dienstig om deze wet zo snel mogelijk erdoor te krijgen. Natuurlijk gaan we rekening houden met de kwaliteit, maar voor nu moeten we voorkomen dat het een race is tegen de verkiezingsklok", stelt de Assembleevoorzitter.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May