Swamipersad: 50% koopkrachtversterking regering teruggedraaid
11 Jul, 00:00
foto
Secretaris-generaal Glenn Swamipersad


De 50% koopkrachtversterking die de regering voor zichzelf heeft goedgekeurd, wordt teruggedraaid. Dit zegt Glenn Swamipersad, secretaris-generaal van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) in gesprek met Starnieuws. Deze beslissing is maandagavond doorgegeven aan Ravaksur tijdens een bijeenkomst met de clusterministers.

CLO en Ravaksur eisten dat op basis van het gelijkheidsbeginsel de ambtenaren en aan hen gelijkgestelden ook 50% koopkrachtversterking moesten krijgen. De regering heeft aangegeven dat het niet haalbaar is. Hoewel het besluit genomen was om de leden van de regering koopkrachtversterking te geven, was het besluit nog niet bekrachtigd door de president.

De CLO had de regering gevraagd om het besluit - desnoods gefaseerd - uit te voeren waarbij 50% loonsverhoging indertijd overeengekomen is met de regering. Er is een resolutie hierover. Deze kwestie is diverse keren onder de aandacht gebracht door CLO-voorzitter Michael Miskin, zegt Swamipersad. Hij deelt mee dat donderdagavond de vakbeweging weer bijeenkomt met de regering. Dan zal er gesproken worden over verruiming van de belastingschijven.

In elk geval gaat de 50% koopkrachtversterking van de leden van de regering niet door. "Het is ook niet zo dat deze kwestie wordt bevroren en later alsnog uitbetaald", merkt Swamipersad op. Wat de toelagen van de directeuren en onderdirecteuren betreft, zullen die wel doorgaan, maar het is geen 50%, benadrukt de CLO-topper.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May