Somohardjo over kroning: Volgend doel is presidentschap
10 Jul, 14:36
foto
Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, benadrukt de vriendschap tussen hem en vicepresident Ronnie Brunswijk. Hij noemt de kroning van Brunswijk een mijlpaal. (Foto's: René Gompers)


Paul 'Salam' Somohardjo, voorzitter van de Pertajah Luhur, stelt dat het koningschap van ABOP-leider en vicepresident Ronnie Brunswijk, een mijlpaal is voor de hele samenleving. Hij merkt op dat de samenwerking tussen PL en ABOP sterker geworden is met de kroning. Hij benadrukt dat Brunswijk een strijder is, iemand die krijgt wat hij wil. Het volgende doel is het presidentschap, zoals ook koning Brunswijk op zinspeelt tijdens zijn eigen toespraak.

Somohardjo is ook aanwezig geweest bij de kroning van zijn "grote vriend" Brunswijk. Zwart geld, black mail, black magic geven aan dat het slechte dingen zijn, haalt hij aan. "Behalve Black Label. En vandaag heeft Brunswijk bewezen dat niet alles wat 'black' is negatief is," merkt hij op. "Ik feliciteer mijn broeder. We zijn altijd vrienden geweest, ook al was hij geen koning."


"Het is een mijlpaal, niet alleen voor de Marrons maar voor de hele samenleving," zegt Somohardjo. De 'gotong royong' tussen ABOP en PL is nu sterker geworden, geeft hij aan. "Wat ze ook doen, ze zullen ons nooit scheiden." Somohardjo: "Vandaag ben je koning geworden. We hebben meegemaakt dat je parlementslid bent geworden. We hebben meegemaakt dat je Assembleevoorzitter bent geworden en daarna vicepresident. En nu..wie weet… het hoogste gezag van Suriname, de president!"

Tijdens de vele toespraken is er ook aandacht besteed aan de moeder van Brunswijk. "Ik ben God dankbaar dat hij Agnes Brunswijk kan laten meemaken dat haar kind koning is geworden," geeft Brunswijk aan. "Ik bid dat Hij haar nog meer zegent. Ze moet nog zoveel meemaken. Ze moet nog één ding meemaken, nog één ding. Jullie weten toch wat ik bedoel? God zal haar helpen dat ze het gaat meemaken." De aanwezigen schreeuwen: "President!" Brunswijk glimlachend: "Zeggen jullie geen dingen zomaar hoor. Je gaat mensen boos maken."
Advertenties

Sunday 28 April
Saturday 27 April
Friday 26 April