OM wacht maanden op document Sabaku project
06 Jul, 00:01
foto
Waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh deelt mee dat ze al maanden wacht op een document om het onderzoek gronduitgifte Sabaku af te ronden.


Het Openbaar Ministerie (OM) wacht al maanden op een ontbrekend document om het onderzoek rond de gronduitgifte van het Sabakuproject af te kunnen ronden. Dit schrijft waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh aan Assembleelid Kishan Ramsukul (VHP). Hij had de leiding van het OM gevraagd naar informatie over de stand van zaken.

Ruim een jaar na het vragen naar een onderzoek, heeft de samenleving nog niets vernomen over de voortgang of bevindingen van dit onderzoek. Dit heeft geleid tot een onbevredigend gevoel binnen onze democratische rechtsstaat", schreef het Assembleelid. Hij drong aan op openheid.

Paragsingh meldt dat personen reeds gehoord zijn over de procedures die in acht dienen te worden genomen bij uitgifte van domeingrond. Er zijn ook enkele personen gehoord die percelen hebben gekocht op de betrekkelijke gronden. Vanwege tactische redenen kan het OM Ramsukul niet voorzien van detailinformatie.

"Heel vaak komt het over alsof het OM traag werkt en dat onderzoeken niet lopen", merkt Ramsukul op tegenover Starnieuws. Maar met de beantwoording van de brief door de waarnemend pg blijkt dat de documenten waarnaar gevraagd worden, niet altijd worden ontvangen. Hierdoor stagneert het onderzoek. "Het is wel jammer dat het OM maanden moet wachten op één document ter afronding van het onderzoek."

De volgende stap van het Assembleelid is om de regering aan te schrijven om dit document zo spoedig mogelijk op te sturen naar het OM. "Van deze regering verwacht ik dat zij alle medewerking verlenen om zulke zaken soepel te laten verlopen", stelt Ramsukul.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May