Ramsukul dringt aan op resultaat onderzoek Sabaku-project
28 Jun, 00:00
foto
Assembleelid Kishun Ramsukul


Assembleelid Kishan Ramsukul (VHP) heeft waarnemend procureur-generaal (pg) Garcia Paragsingh gevraagd naar de stand van zaken over het onderzoek naar uitgifte van gronden op het Sabaku-project. Er zouden daarbij malversaties zijn gepleegd. De stichting Huis voor Democratie en Rechtsstaat heeft op 30 juni vorig jaar aangifte gedaan tegen minister Dinotha Vorswijk van Grond- en Bosbeheer.

"Nu, ruim een jaar na het vragen naar een onderzoek, heeft de samenleving nog niets vernomen over de voortgang of bevindingen van dit onderzoek. Dit heeft geleid tot een onbevredigend gevoel binnen onze democratische rechtsstaat", schrijft het Assembleelid. "Als een van de bewakers van onze rechtsstaat, het Openbaar Ministerie, roepen wij uw hulp in om ons te informeren over de ontwikkelingen met betrekking tot het onderzoek naar het Sabaku-project. Het is van belang dat de samenleving op de hoogte wordt gehouden en vertrouwen kan hebben in het rechtssysteem".

Het Assembleelid vraagt de pg dringend om de samenleving te voorzien van de meest recente informatie over het onderzoek. "Wij willen graag weten wat de huidige status is, welke stappen er zijn ondernomen en wanneer het onderzoek naar verwachting zal worden afgerond". Ramsukul wijs er op dat transparantie en verantwoording essentieel zijn om het vertrouwen van de samenleving in de rechtsstaat te behouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May