Leerkrachten Wi Sa Strey/het Syndicaat protesteren
04 Jul, 00:00
foto
Leden gebundeld in Wi Sa Strey/het Syndicaat hebben maandag voortijdig de school verlaten. Er is vergaderd in het ABO-gebouw. De opkomst was laag, maar de organisatie laat zich niet uit het veld slaan. (Foto: René Gompers)


Leerkrachten gebundeld in Wi Sa Strey/het Syndicaat zijn boos op de regering die zichzelf 50 procent koopkrachtversterking heeft gegeven. Een deel van de leerkrachten heeft maandag om 10 uur de scholen verlaten en een algemene ledenvergadering gehouden. Er wordt aangegeven dat de regering heeft gelogen toen zij bonden heeft voorgehouden dat er geen geld is voor salarisverhogingen/koopkrachtversterking. "Er is dus nu wel geld voor zichzelf dus dan kan er ook iets voor de leerkrachten gedaan worden," wordt er gesteld. Er komen 'sit down' acties.

Verschillende organisaties hebben de 'zelfzegening' van de regering afgekeurd. De leerkrachten van Wi Sa Strey/het Syndicaat hebben met een protest hun afkeuring geuit. De leden hebben om 10 uur het werk verlaten en hebben vergaderd in het ABO gebouw. De actie wordt op de volgende manier voortgezet: De leerkrachten melden zich aan op hun werk maar gaan niet onderwijzen. Of dit tot 10 uur of 13.00 uur zal zijn, zal nog bekendgemaakt worden.

Ondertussen is er voor dinsdag een gesprek met onderwijsminister Henry Ori, deelt COL-voorzitter Hugo Blanker mee. De leerkrachten laten merken niet veel geloof te hebben in "alweer een gesprek met de regering". De minister heeft geen mandaat om over geld te praten. Er zal gesproken worden over mogelijke oplossingen voor de algemene pijnpunten in het onderwijs wordt er uitgelegd. De leden zijn zeer teleurgesteld in de regering.

De eisen - koopkrachtversterking of waardebonnen van SRD 5.000 en minstens 2 volle tanks brandstof per maand - zullen sowieso worden meegenomen in het gesprek met de minister, geeft de leiding van het Syndicaat aan. De opkomst was klein, maar de organisatie laat zich niet uit het veld slaan. Het is nu wel meer dan duidelijk dat de regering lak heeft aan de werkende klasse, geeft men aan. De strijd wordt hervat. Gevraagd wordt om "voordat u uit huis gaat, in gebed te gaan want we weten allemaal dat de duivel een leugenaar is, zo ook deze regering".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May