Honduras: Slachting in biljartzaal leidt tot avondklok
26 Jun, 12:47
foto
De Hondurese president Xiomara Castro woont een ontmoeting bij met de Chinese premier Li Qiang in de Grote Hal van het Volk in Beijing, opdinsdag 13 juni 2023. (Foto via AP)


Gewapende mannen vielen een biljartzaal in het noorden van Honduras binnen en openden het vuur, waarbij 11 mensen om het leven kwamen. De aanval vond zaterdagavond laat plaats in de stad Choloma in de provincie Cortes. Tien mannen en een vrouw zijn omgekomen.

Het bloedbad volgde op de moord op drie mensen donderdag in een bakkerij in de stad San Pedro Sula. Een van de slachtoffers was Ericka Julissa Bandy García, echtgenote van een vermeende medewerker van voormalig president Juan Orlando Hernández, die in de VS gevangen zit in afwachting van haar proces wegens aanklachten in verband met drugshandel.

In het centrum van Honduras zijn dinsdag 46 gevangenen vermoord door Barrio 18 bendeleden in een vrouwengevangenis in Tamara, ten noorden van Tegucigalpa.

"SPS (San Pedro Sula) en Choloma: ik heb maatregelen genomen om u veiligheid te bieden in het licht van de brute en meedogenloze terroristische aanslag waarmee u wordt geconfronteerd door ingehuurde misdadigers die zijn opgeleid en geleid door de drugsbaronnen die straffeloos opereren in de drugscorridor van de Sula-vallei", zei de president zondag.

De door Castro aangekondigde veiligheidsmaatregelen omvatten "invallen, arrestaties en checkpoints 24 uur per dag", samen met uitgaansverboden voor Choloma en San Pedro Sula. De avondklok in Choloma loopt van 21.00 uur tot 04.00 uur. De avondklok in San Pedro Sula gaat op 4 juli in.

Woordvoerder Edgardo Barahona van de Nationale Politie bevestigde de aanslag in de biljartzaal.

De brute slachting van de vrouwelijke gevangenen bracht Castro ertoe maatregelen aan te kondigen om de controle over de gevangenissen over te nemen en de invoer van wapens en drugs in de gevangenissen te stoppen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May