Raad SPWE moet zorgen voor zelfredzaamheid personen
24 Jun, 00:57
foto
Minister Steven Mac Andrew van AWJ met de raad van toezicht van Stichting productieve Werk Eenheden.


De nieuwe raad van toezicht bij de Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE) moet zich extra van haar taak kwijten door personen zelfredzaam te maken. Dit, tegen de achtergrond van de economische situatie in het land. Dit kan volgens minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) een boost geven aan de economie, maar ook van betekenis zijn bij de bestrijding van armoede in het land. 

De bewindsman heeft donderdag een nieuwe raad geïnstalleerd onder voorzitterschap van de onderdirecteur Arbeidsmarkt, Naomi Esajas-Friperson. Zij is opnieuw benoemd in deze functie. De SPWE is een werkarm van het ministerie ter stimulering van het micro ondernemerschap, middels gerichte trainingen en begeleiding. De raad moet toezien dat de directie van de SPWE uitvoering geeft aan het beleid volgens de taakstelling en statuten van de stichting, meldt AWJ. 

De minister complimenteerde in dit kader de SPWE met het werk dat in de afgelopen jaren is verricht om de zelfredzaamheid van mensen met een beperking te vergroten middels stimulatie van micro-ondernemerschap. Hij rekent erop dat de SPWE de handreiking zal blijven doen naar deze groep toe. SPWE moet volgens Mac Andrew de samenleving meer informeren over haar trainingspakket en begeleiding, waardoor een bredere laag uit de beroepsbevolking gebruik kan maken van haar dienstverlening.   

Esajas-Friperson heeft verzekerd dat met dezelfde geestdrift en ijver als van de vorige raad, de nieuwe leden ook aan de slag zullen gaan. Afgezien van het bevorderen van micro-ondernemerschap onder verschillende groepen uit de samenleving, is haar streven ook gericht op het zelfvoorzienend maken van de stichting, waardoor deze zichzelf kan bedruipen. De raad heeft een zittingsperiode van 3 jaren. In de nieuwe raad zitten voorts: Ixon Sanamin (Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie), Sharmila Dwarka (Stichting Planbureau Suriname), Robby Holband (VSB), Dayanand Dwarka (vakbeweging) en Maureen Samuels (AWJ), is toegevoegd als de secretaris van de raad.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May