EZ dreigt met strengere maatregelen bij prijsopdrijving
23 Jun, 22:44
foto
Prijscontroleurs aan het werk. (Archieffoto/CDS)


Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) stelt strengere maatregelen door de Economische Controle Dienst (ECD) in het vooruitzicht bij prijsopdrijving. De bekendmaking van het ministerie komt na recente prijsverhoging van uien. Door een slechte oogst van uien en aardappelen in Nederland, zijn deze goederen recentelijk duurder geïmporteerd.

De vastgestelde maximum consumentenprijs voor uien in juni 2023 is SRD 85.30, terwijl deze begin mei 2023 SRD 69.80 bedroeg. Aan winkeliers wordt gevraagd te allen tijde hun inkoopbonnen te kunnen overleggen.

Om de prijzen van de basis- en strategische goederen betaalbaar te houden voor de samenleving, wordt er door de ECD erop toegezien dat de winstmarges van deze goederen niet worden overschreden. Indien dat het geval is, zal het ministerie optreden en overtreders boetes opleggen.

De voorlichting van EZ geeft aan dat consumenten klachten of tips over prijsopdrijving anoniem kunnen doorgeven via 8530915 of 1940 of e-mailen naar klachten.unit@gmail.com.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May