Tropische storm Bret treft Caraïben met hevige regen en wind
23 Jun, 11:24
foto
St Lucia was onder orkaanwacht geplaatst bij het naderen van tropische storm Bret.


Tropische storm Bret vervolgde zijn weg door de oostelijke Caribische eilanden op vrijdag en trof de regio met wind en zware regenval. Vroeg in de ochtend bereikte de storm Saint Vincent en de Grenadines met stormachtige winden die zich naar buiten uitstrekten tot 185 kilometer van het centrum, zeiden de meteorologische diensten van het eiland in een persbericht.

Bret had donderdag meer dan 120 mensen naar opvangcentra gestuurd, volgens Myccle Burke, de voorzitter van het Agentschap voor Openbare Informatie, die de omgeving als "extreem vluchtig" bestempelde, eraan toevoegend dat veel mensen in de buurt van de kustlijn waren geëvacueerd.

De regering van St. Lucia staat ook onder orkaanwacht en de regering heeft de inwoners gevraagd binnen te blijven totdat alles veilig is.

Een aantal openbare voorzieningen werd gesloten toen Bret naderde, waarbij St. Lucia en Martinique scholen en kinderdagverblijven sloten voorafgaand aan de komst van een van de eerste tropische stormen van het seizoen, zei premier Philip Pierre van Saint Lucia.

Op donderdag had het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) beide Oost-Caribische eilanden onder een tropische stormwaarschuwing geplaatst, en Barbados, Dominica en St. Vincent en de Grenadines onder zijn wachtgebied.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May