IDB Invest lening van US$ 14,5 miljoen voor Kuldipsingh Port
16 Jun, 20:52
foto


Kuldipsingh Port (KPF) krijgt van IDB Invest een bedrijfslening van maximaal US$14,5 miljoen, om de kosten van civiele en bouwwerkzaamheden voor de uitbreiding van de haven te financieren. Het doel van de lening is voornamelijk om de kade en steiger uit te breiden en grond van drie aangrenzende percelen te kopen naast het bestaande eigendom van KPF.

Met de uitbreiding wordt de capaciteit van KPF om algemene en stukgoederen te behandelen en meer schepen tegelijkertijd te bedienen, vergroot. Als gevolg hiervan wordt verwacht dat het verkeer tegen 2030 met 75% zal toenemen tot 480.000 ton, ten opzichte van ongeveer 275.000 ton in 2020.

In een persbericht schrijft IDB Invest dat het project naar verwachting aanzienlijke investeringen zal bevorderen en de groeivooruitzichten van Suriname in de komende jaren ondersteunen. De transactie zal de uitbreiding en modernisering van de faciliteiten van KPF ondersteunen met de vernieuwing van verouderde haveninfrastructuur en het vergroten van de capaciteit in het Paramaribogebied, waar het grootste deel van het internationale handelsverkeer plaatsvindt, meldt IDB Invest.

Er komen binnen het plan ook een extra magazijn en kantoor. Er zal extra apparatuur worden aangeschaft, waaronder kranen, vrachtwagens en andere hijswerktuigen. De instelling licht toe dat de transactie aansluit bij haar inspanningen om Suriname te ondersteunen bij het verbeteren van de diversificatie door de particuliere sector te voorzien van verbeterde havenfaciliteiten, die nodig zullen zijn om het toegenomen vrachtverkeer van en naar het land te verwerken.

IDB Invest zal technische ondersteuning bieden om KPF te helpen bij het opzetten van een Social Management System om verbeteringen aan te brengen in hun milieu-, health & safety, arbeid en andere sociale aspecten, en om hun actieplan voor Corporate Governance uit te voeren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May