Breaking: IMF keurt tweede tranche Suriname goed
14 Jun, 15:30
foto


Het bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zojuist de tweede tranche voor het hervormingsprogramma goedgekeurd. Dit verneemt Starnieuws uit diverse bronnen. Na de eerste tranche, was er een stilstand van bijkans anderhalf jaar. Suriname zal ongeveer US$ 53 miljoen kunnen trekken van de Special Drawing Rights. President Chan Santokhi zei gisteren in De Nationale Assemblee dat hiermee meer ademruimte wordt gecreëerd voor de uitvoering van het beleid.

Van de US$ 688 miljoen die overeengekomen was in het kader van het Extended Fund Facility (EFF) krijgt Suriname nu pas de tweede tranche. In totaal zal samen met de tweede tranche dan ruim US$ 160 miljoen beschikbaar worden gesteld. De regering had besloten het programma aan te passen omdat de uitvoering ervan een te hoge druk legde op de samenleving.

Elk kwartaal wordt de uitvoering van het programma beoordeeld door het IMF. Pas als de targets gehaald worden, komt het IMF over de brug. Met het fiat van het uitvoerend bestuur van het IMF, wordt de kredietwaardigheid van het land verder versterkt. 

Er komt nog een formeel bericht uit van het IMF over de goedkeuring door de raad van bestuur. 

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May