Cuba bedankt Caribische landen voor standpunt tegen VS blokkade
12 Jun, 04:52
foto


De Cubaanse minister van Buitenlandse Zaken, Bruno Rodriguez, heeft de leiders van de Caribische Gemeenschap (Caricom) bedankt voor het herhalen van hun afwijzing van de Amerikaanse blokkade tegen Cuba.

Tijdens een recente bijeenkomst van de vertegenwoordigers van die regionale integratiegroep, met de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris, waardeerde Rodriguez hun krachtige eis tot afschaffing van eenzijdige dwangmaatregelen tegen Cuba.

De ontmoeting tussen de leiders van het Caribische integratieblok en de vicepresident vond plaats in Nassau, Bahama's, op 8 juni met een agenda die "dringende mondiale zorgen evalueerde, waaronder klimaatverandering, energiebeheer, voedselzekerheid en het herstel na de Covid-19-pandemie".

Caricom, een integratiemechanisme opgericht op 4 juli 1973, bestaat uit 15 lidstaten en vijf geassocieerde leden, voornamelijk eilanden van de Caribische Kleine Antillen en andere landen in de regio.

De Bahama's is momenteel voorzitter van de groep Caribische landen die zich richt op institutionele zaken, handelsbevordering, markttoegang voor goederen en diensten, transport en het oplossen van regionale handelsgeschillen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May