Verificateursopleiding na 6 jaar weer van start
09 Jun, 10:36
foto
De deelnemers aan de opleiding tot verificateur bij de start van de training.


De opleiding tot verificateur 2de klasse van de dienst Inspectie der invoerrechten en accijnzen, is donderdag na 6 jaar weer begonnen. Na het afronden van de twee jaar durende opleiding, worden de douaneambtenaren benoemd tot ‘Verificateur 2de klasse’. In totaal worden 17 douaniers, opgeleid tot verificateur.

Mahinder Gobardhan, hoofd van de afdeling Opleidingen, zegt dat bepaalde zaken thans anders worden aangepakt dan voorheen. Zo zijn er aanpassingen in het curriculum en de modules en worden de lessen deels fysiek en deels online verzorgd. Het omgaan met klanten is een belangrijk onderdeel van de opleiding, schrijft de voorlichting van Financiën en Planning in een persbericht.

De douanebond is blij met het opnieuw opstarten van de opleiding tot verificateur. De voorzitter van de bond, Joyce de Vlught vindt de opleiding belangrijk, daar er sprake is van een uitstroom binnen de dienst, vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. De Vlught deed een beroep op de leiding van de belastingdienst om ook andere trainingen te verzorgen voor het personeel, waardoor de douaniers zich verder kunnen ontwikkelen.

Marita Lautan-Wijnerman, de waarnemend directeur van de Belastingdienst zei dinsdag dat het verder opleiden van het personeel van de douane van groot belang is voor het optimaal functioneren van de dienst. Wijnerman benadrukte dat met de opgedane kennis van de douane de dienst, naar een hoger niveau wordt gebracht. Met het oog op de hervorming van de belastingdienst, is de verrijking van kennis, essentieel, geeft Wijnerman aan.
Advertenties

Saturday 30 September
Friday 29 September
Thursday 28 September