Hopkinson officieel president-commissaris Canawaima
08 Jun, 04:48
foto
Roché Hopkinson wordt als president-commissaris van Canawaima NV verwelkomd door minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme.


Roché Hopkinson is woensdag tijdens een algemene vergadering van aandeelhouders officieel aangesteld als de nieuwe president-commissaris van Canawaima NV. Dit staatsbedrijf onderhoudt de veerverbinding tussen Suriname en Guyana. Hopkinson werd voor deze functie voorgedragen door president tevens VHP-voorzitter Chan Santokhi.

Deze voordracht stuitte aanvankelijk op tegenstand, maar uiteindelijk is de benoeming goedgekeurd. Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme heeft Hopkinson tijdens de speciale vergadering verwelkomd. Hopkinson, voorheen lid van De Nationale Assemblee namens de NDP, zegt dat hij zijn lidmaatschap van de paarse partij niet hoefde op te zeggen bij het aanvaarden van deze nieuwe uitdaging. Bij de voordracht is aangegeven dat zijn politionele ervaring een waardevolle aanvulling is op zijn rol als president-commissaris bij Canawaima NV.

Hopkinson stelt dat transparantie, integriteit en verantwoordelijkheid bij hem centraal staan. Als een van zijn eerste acties zal hij tezamen met de overige leden van de raad van commissarissen en de directie van het bedrijf, zijn vermogen laten vaststellen en registreren bij de Anti-corruptie commissie, in overeenstemming met de geldende Anti-corruptiewetgeving. Hiermee benadrukt hij het belang van integriteit en het vertrouwen van de gemeenschap die moet worden gediend.

Daarnaast kijkt Hopkinson uit naar een vruchtbare samenwerking met de Guyanese tegenhangers. Hij ziet voor de organisatie Canawaima een grotere rol van betekenis weggelegd bij het bevorderen van economische groei, handel en culturele uitwisseling tussen beide landen. Met wederzijds respect en wederzijds voordeel als kernprincipes, streeft Hopkinson ernaar deze samenwerking verder te versterken en te laten floreren.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May