Nickeriaanse Olga Borgia viert 100e verjaardag
07 Jun, 04:53
foto
De jarige Olga Borgia te midden van familie en vrienden. Zij voelt zich nog heel goed en heeft geen last van chronische aandoeningen.


Olga Rona Rozelina Borgia uit Nickerie heeft dinsdag haar 100e verjaardag gevierd. Districtscommissaris Senrita Gobardhan heeft de jarige een bezoek gebracht. Zij heeft namens de president een enveloppe met inhoud, een bloemstuk en een wenskaart aan mevrouw Borgia overhandigd. Van het districtscommissariaat kreeg de jarige een oorkonde.

Mevrouw Borgia is geboren op 6 juni 1923 in het district Nickerie. Zij komt uit een gezin van zeven kinderen: drie meisjes en vier jongens, waarvan zij het zesde kind is en tevens laatste en langst levende van haar generatie. Hoewel zij nooit gehuwd is geweest en geen kinderen gebaard heeft, is zij moeder van vele kinderen geweest. Zij deed kapsterswerk en oppas van de kinderen in de familie en omgeving, waarvoor zij een vergoeding kreeg.

De jarige is altijd behulpzaam geweest. Ze is een zeer sociaal bewogen en gelovig mens en een trouwe kerkganger. Zij houdt van snoepen en lekker eten en heeft helemaal geen last van chronische aandoeningen zoals hoge bloeddruk en/of suikerziekte.

Mevrouw Borgia, die in een eeuw heel veel levenservaring heeft opgedaan, geeft als advies mee dat men in het leven vergevingsgezind moet zijn en situaties niet lang moet vasthouden, maar moet leren om zaken los te laten.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May