Santokhi spreekt waardering uit aan het adres van Argentinië
26 May, 22:55
foto
President Chan Santokhi wil ook op regionaal niveau samenwerken met Argentinië. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi is voorstander van een intensieve samenwerking met Argentinië. “Diplomatie is en blijft een primair instrument om bruggen tussen naties te bouwen. Daarom moeten we dit instrument, dat naties verenigt buiten de geografische grenzen, koesteren”, zei het staatshoofd donderdag bij de 213e herdenking van de Meirevolutie. Deze Argentijnse nationale feestdag werd door de ambassade van Argentinië gememoreerd in de Royal Ballroom van Hotel Torarica.

De betrekkingen tussen Suriname en de bevriende natie zijn volgens Santokhi gebaseerd op wederzijds respect. “Onze landen gingen diplomatieke betrekkingen aan op 23 juni 1977, ook dit is historisch. Onze betrekkingen zijn gebaseerd op wederzijds vertrouwen, respect en gedeelde waarden zoals democratie en goed bestuur, de rechtsstaat en eerbiediging van de mensenrechten. En in dit opzicht juich ik de reactivering van de ambassade van Argentinië in Suriname toe.”

Argentinië heeft een dynamische samenwerkingsrelatie met Suriname. Als de derde grootste economie van Latijns-Amerika is het land een belangrijke partner in de Zuid-Zuid samenwerking. De president gaf aan dat dit partnerschap van groot belang is voor de ontwikkeling van het Globale Zuiden, meldt de Communicatiedienst Suriname. “Als Latijns-Amerikaanse landen hebben we vaak te maken met identieke uitdagingen op verschillende ontwikkelingsgebieden, die de veerkracht van onze samenlevingen in de weg staan”.

President Santokhi zei dat technische samenwerking, het delen van best practices en wederzijdse partnerschappen tussen de twee landen, meer dan ooit nodig zijn. Hij sprak zijn waardering uit voor de bestaande samenwerking tussen Suriname en Argentinië. Hij kijkt uit naar een intensievere coöperatie.
Advertenties

Monday 04 March
Sunday 03 March
Saturday 02 March