Suriname stap verder van WK 2014
11 Oct 2011, 22:20
El Salvador leidt in deze poule met 9 punten uit 3 wedstrijden. Suriname heeft er 7 uit 4 gespeelde wedstrijden en Dominicaanse Republiek staat op 4 punten. Hekkensluiter is Cayman Ilands die 0 punten heeft. (Bron: FIFA)

De nationale selectie van Suriname heeft door twee blunders met 3-1 verloren van de Dominicaanse Republiek. In de negende minuut scoorde Jonathan Fanja het eerste doelpunt voor het gastland. Suriname kreeg een aantal goede kansen, dat niet werd benut om tenminste met een gelijke stand te gaan rusten.

De tweede helft was nog geen minuut gaande of Giovanni Alleyne blunderde in de verdediging, waardoor de selectie van de Dominicaanse Republiek op 2-0 kon komen. Ozuna Lopez strafte deze blunder gelijk af. Suriname kwam wel achter de verdediging van de tegenstander maar kwam niet tot scoren. De gasten scoorden wel en wederom was het Ozuna Lopez die zijn land op een 3-0 voorsprong bracht.

Volgende keer beter
De ingevallen Orfeo Anautan, scoorde een tegendoelpunt voor Suriname. De eindstand was 3 voor de Dominicaanse Republiek en 1 voor Suriname. Arbiter bij deze ontmoeting was Paul Ward uit Canada.
Door dit verlies blijft Suriname op 7 punten uit 4 gespeelde wedstrijden. De nationale selectie moet in deze poule nog spelen tegen El Salvador. Deze thuiswedstrijd wordt op 11 november gespeeld.

Na de wedstrijd mocht de pers vragen stellen aan beide coaches en aan de aanvoerders. Bondscoach Kenneth Jaliens zei dat "door blunders van onze zijde hebben we de wedstrijd uit handen gegeven. Blunders die je niet meer kunt corrigeren, maar wel ervoor kunt zorgen dat je ze in de volgende wedstrijd niet meer maakt. We zijn met een traject bezig, dus dit soort zaken zullen zich zeker voordoen, maar het verlies mag ons niet tegen houden om verder te gaan,
theoretisch hebben we nog een kans om de volgende ronde te halen".

"Suriname heeft een goed team, waarmee in de toekomst veel gedaan kan worden. Wij waren vandaag beter en hebben dus gewonnen. We hadden de overwinning nodig", zegt coach Clemente Domingo Hernandez van de Dominicaanse Republiek.