Leerlingen en ouders betrokken bij gevecht muloschool
17 May, 22:37
foto
Al twee weken is het onrustig op Mulo Salvator. Vandaag liep een vechtpartij uit de hand, waarbij er rake klappen zijn uitgedeeld. (Beeld: KPS)


Leerlingen en ouders waren betrokken bij een vechtpartij vandaag op Muloschool Salvator. Een vader heeft een leerling rake klappen toegebracht. De moeder van het slachtoffer die de beelden kreeg van het gebeuren op het politiebureau Geyersvlijt, heeft de man een ferme klap in zijn gezicht gegeven.

De politie deed na de melding van een vechtpartij de school aan voor nader onderzoek. Bij aankomst troffen de wetsdienaren een chaotische situatie aan, maar door kordaat ingrijpen is de orde snel hersteld op de school, meldt de politie Public Relations.

Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat langer dan twee weken er dagelijks gevochten werd op de school, waarbij leerlingen zelfs zijn afgeschreven wegens wangedrag. Vandaag gingen enkele leerlingen weer op de vuist en liep het op een bepaald moment zodanig uit de hand, dat de vader van één van de leerlingen zich met het gevecht is gaan bemoeien. Hij nam het recht in eigen hand door een leerling die eerder mot had met zijn zoon, rake klappen toe te brengen.

De vader die als verdachte is aangemerkt ter zake geweldpleging in het openbaar, is als gevolg van de mishandeling aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau kreeg de moeder van de leerling die de rake klappen van de manspersoon incasseerde, de beelden daarvan digitaal opgestuurd. De moeder raakte zodanig verhit dat ze in emotionele toestand opstond en bedoelde manspersoon een ferme klap in het gelaat gaf.

Partijen kregen een zeer ernstige waarschuwing en mochten daarna naar huis. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de vader G.T. eveneens na een ernstige berisping heengezonden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May