Bee bereikt compromis met COL vertrek leerkrachten binnenland
09 May, 03:34
foto
Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft de vorige week de onderwijsgevenden en de COL aangehoord. Links Meredith Hoogdorp van Wi Sa Strey en rechts COL-voorzitter Hugo Blanker. (Foto: René Gompers)


Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft de groep stakende leerkrachten, die aangesloten zijn bij de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) maandag opnieuw ontvangen. De leerkrachten hadden afgelopen week een petitie aangeboden aan Bee en zijn interventie gevraagd. Voor de opstart van het onderwijs in het binnenland is een compromis bereikt met de COL.

- Met de leerkrachten die naar het binnenland moeten afreizen, is afgesproken dat zij vertrekken waarbij ervoor zorg gedragen wordt dat zij alvast voor een maand voldoende voedingsmiddelen en andere noodzakelijke benodigdheden inkopen. In het verlengde hiervan zal het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur verder voor de logistiek moeten zorgen. Deze groep moet voorzien blijven van de dagelijkse voedingsmiddelen.

- De gesprekken met ABO worden opgepakt. In het verlengde hiervan zal ook gewerkt worden aan een geactualiseerd pakket. Een groep van deskundigen zal vanuit DNA de meetings bijwonen voor de verslaglegging voor het parlement.

De oplossingsmodellen die gepresenteerd zijn, omvatten:
1. De bevoorrading om de mensen niet te laten verhongeren. De inzichten van de ministeries aanhoren.
2. Overeenstemming over voedsel.
3. De bevoorrading zal gedaan worden voor 1 maand.
4. Vluchten zullen om de 6 weken beschikbaar gesteld worden voor aanschaf van foerage.
5. In de tweede week van juni moeten alle afspraken zijn nagekomen.
6. Aanpassing van toelages
7. Aan het minOWC zal gevraagd worden te kijken naar het mutatiebeleid.
8. De commissie Onderwijs in DNA zal op korte termijn met de COL in overleg gaan
9. De kwestie rond de kleine aggregaat zal bekeken worden
10. DNA zal bij gesprekken vertegenwoordigd worden door een observersteam
De DNA-voorzitter heeft de actievoerende onderwijzers gevraagd de acties onmiddellijk op te schorten en te kiezen voor het pad van dialoog in plaats van rechtsgang.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May