Newmont ondersteunt healthy lifestyle officers programma
06 May, 02:53
foto
Twintig officers zijn getraind om interactieve sessies te verzorgen voor een gezonde leefstijl. Zij stimuleren jongeren om een gezonde leefomgeving te creëren.


Diverse presentaties zijn gisteren verzorgd aan betrokkenen uit de gezondheidssector en sleutelfiguren uit het bedrijfsleven. De samenwerking tussen de private en publieke sector is noodzakelijk om zulke programma’s uit te kunnen voeren, zegt Angela van der Kooye, coördinator van het Healthy Lifestyle Officer Programma. Het Healthy Lifestyle Programma is een onderdeel van een reeks van projecten die er in de afgelopen periode zijn uitgevoerd en nog doorlopen. De opening in Utopia werd verricht door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

Het CCPR Healthy Lifestyle Officer programma wordt sinds de start van dit jaar ook ondersteund door Newmont in samenwerking met Crown Agents. De uitgangspunten van het programma sluiten nauw aan op de aandachtsgebieden van Newmont. Een gezonde levensstijl is belangrijk voor het versterken van individuen en gemeenschappen. “Het is een vrijwilligersprogramma, waarbij jongeren andere jongeren voorzien van informatie over een gezonde levensstijl. Ja inderdaad, er zijn voldoende jongeren die actief een bijdrage willen leveren om anderen te helpen en hun eigen leefomgeving te versterken. Dat is ook de reden waarom wij als organiserend comité gemotiveerd blijven om door te gaan met dit programma, legt Van der Kooye uit.

In 2022 was het Healthy Lifestyle programma stil komen te liggen, toen de veldwerkzaamheden moesten starten, door het gebrek aan voldoende middelen. Newmont heeft dit programma omarmd en ondersteund om samen met de enthousiaste officers, een waardevolle bijdrage te leveren aan het versterken van jongeren. Twintig officers zijn getraind om interactieve sessies te verzorgen. Newmont, noemt de officers, ookwel ‘change agents’ die onbaatzuchtig meewerken aan een gezonde leefomgeving. Dit betekent niet alleen, gezond eten, bewegen, maar ook gezond denken en gezond handelen.

Op dit moment zijn er Healthy Lifestyle Officers in de districten Wanica, Paramaribo, Commewijne, Nickerie en Commewijne. Ook voor de overige districten komen er officers. En zij zullen in de tweede fase van het traineeprogramma worden getraind. In maart zijn er interactieve sessies gehouden in Marowijne, één van de gebieden waar Newmont opereert. En in de maanden mei en juni zullen er scholen, buurtcentra, en sportclubs worden bezocht. Bewustwording op het gebied van volksgezondheid bewerkstelligen, en de weerbaarheid van de jongeren vergroten, draagt bij aan een gezonde samenleving.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May