Atompai: Wij onderhandelen apart; geen brandjes blussen
05 May 2023, 04:48
foto
SPB-voorzitter Poetini Atompai


De Surinaamse Politie Bond (SPB) onderhandelt apart met de regering. "Wij hebben een wensenpakket enige tijd geleden ingediend. Wij nemen niet deel aan de gesprekken die de vakbeweging voert met een cluster van ministers", zegt Poetini Atompai, voorzitter van de SPB aan Starnieuws.

Atompai legt uit dat de veiligheidsbonden geen deel uitmaken van het gesprek met de ministers, Ravaksur, CLO, FOLS, BvL en Als. "Maar de politiebond onderhandelt apart. Wij hebben onze eisen gesteld en vorige maand is daarover nog een gesprek geweest", zegt de voorzitter van de SPB. Hij verwacht dat binnenkort verder wordt gesproken.

"Wij willen geen brandjes blussen maar structurele oplossingen", stelt Atompai. De SPB gaat niet alleen voor koopkrachtversterking, benadrukt de topman van de bond. De regering heeft overeenstemming bereikt met delen van de vakbeweging voor SRD 2.500 koopkrachtversterking die eind van de maand zal worden uitbetaald, zes maanden lang. Gepensioneerden zullen SRD 1.800 ontvangen, 70% van wat de landsdienaren en met hen gelijkgestelden zullen ontvangen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May