Staatsolie knapt drie scholen op
04 May 2023, 04:48
foto
De scholen die gerenoveerd moeten worden, hebben dringend een opknapbeurt nodig.


Staatsolie laat drie scholen renoveren. Het gaat om één school in Commewijne en twee in Marowijne. De gebouwen van de basisscholen O.S.1 Meerzorg (Commewijne), O.S. Wonoredjo en EBGS Wanhattie (beide in Marowijne), waren dringend toe aan renovatie. De renovatie van de drie schoolgebouwen kost in totaal US$ 150.000 en de oplevering is volgens plan in augustus.

In overeenstemming met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zijn deze scholen geselecteerd voor een renovatie. De daken, plafonds, deuren, ramen en sanitaire ruimtes worden vernieuwd. Ook zullen er elektra- en schilderwerkzaamheden worden verricht, meldt Staatsolie.
 
Het hoofd van O.S.1 Meerzorg, Anita Gangaram, is zeer ingenomen met dit initiatief. “Wat mij raakte, was de nieuwjaarswens van een leerling tijdens de vlaggenparade aan het begin van dit nieuwe jaar. Deze leerling zijn wens was om een dagje naar een mooie school te komen en gebruik te kunnen maken van een schoon toilet. Ook bij regen moeten de kinderen dicht op elkaar gaan zitten, vanwege de lekkages in het plafond.”  
 
Staatsolie is zich bewust van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en zet zich in voor het welzijn van de samenleving. Het bedrijf heeft hiertoe besloten om de opbrengsten van de Suriname Energy Oil and Gas Summit die in juni 2022 werd gehouden, te investeren in de gemeenschap. Er is dit keer gekozen om te investeren in gebieden waar het bedrijf niet opereert. Met de uitvoering van dit project wordt er bijgedragen aan een kindvriendelijke leeromgeving waarin jonge Surinamers gestimuleerd worden tot goede schoolprestaties.
 


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May