Suriname en obligatiehouders bereiken akkoord over schuldsanering (update)
03 May 2023, 12:02
foto


De Surinaamse regering en internationale obligatiehouders hebben een akkoord bereikt om bijna US$600 miljoen aan schulden te herstructureren. De deal om de twee uitstaande obligaties van bijna $ 600 miljoen te herstructureren, omvat een nieuwe obligatie met een rentepercentage van 7,95% en een "haircut op contractuele vorderingen" van 25%. De Surinaamse autoriteiten bevestigen tegenover Starnieuws dat er een akkoord is. Persbureau Reuters kondigde vanmorgen het nieuws aan waarbij het drie bronnen dicht bij het akkoord aanhaalde.

Suriname heeft twee verhandelbare obligaties uitstaan voor een totaal van iets minder dan US$ 600 miljoen. Die zullen worden opgerold in een nieuwe, aflossende 10-jarige obligatie.

De schuld van de bondholders hing als een molensteen aan de nek van het land, dat deze niet kon aflossen. Er is heel lang onderhandeld met de schuldeisers om te komen tot een herschikking van de schuld. De kredietwaardigheid van Suriname is door het niet kunnen aflossen van de schuld omlaag gegaan.

Er zal wel verliescompensatie plaatsvinden als de oliesector zal aantrekken. De regering zal het parlement morgen inlichten en daarna een persconferentie beleggen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May