Surinaamse ambassadeur biedt in China geloofsbrieven aan
28 Apr 2023, 20:50
foto
Pick Fung Ho-Chong, residerend Buitengewoon en Gevolmachtigd ambassadeur van Suriname in de Volksrepubliek China (l), staat naast president van de Volksrepubliek China, Xi JinPing.


Suriname heeft een nieuwe ambassadeur voor de Volksrepubliek China. Ambassadeur Pick Fung Ho-Chong, residerend Buitengewoon en Gevolmachtigd ambassadeur van Suriname in de Volksrepubliek China, heeft maandag haar geloofsbrieven aangeboden aan president Xi JinPing. Deze plechtigheid vond plaats in The Great Hall of the People in Beijing, China.

De aanbieding van geloofsbrieven aan president Xi JinPing markeert een belangrijke formaliteit voor wat betreft de accreditatie van de ambassadeur in de voormelde functie binnen de Volksrepubliek China, meldt de voorlichting van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International business en Internationale Samenwerking.

Ambassadeur Ho-Chong is nu vrij om haar werkzaamheden uit te voeren en de relatie tussen beide landen verder te versterken. President Chan Santokhi heeft de diplomaat in december vorig jaar beëdigd. Hij wees de ambassadeur ook op de taak welke haar te wachten staat. Zij zal een diplomatie moeten voeren die betrouwbaar, voorspelbaar en innovatief is.

“Van u wordt ook verwacht, diepgaande analyses van politieke en economische ontwikkelingen, in het land van accreditatie te maken en daarvan tijdige signalering te geven, zodat door de regering adequaat daarop kan worden ingespeeld", zei het staatshoofd.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May