Onderhoudsweg bij Afobakadam volledig hersteld
26 Apr 2023, 16:05
foto
De onderhoudsweg bij de Afobaka stuwdam is hersteld. SPCS benadrukt nogmaals dat de integriteit van de dam voor honderd procent gegarandeerd is. (Foto: Staatsolie)


Staatsolie meldt dat het weggespoelde gedeelte van een onderhoudsweg aan de voet van de Afobakadam volledig is hersteld. Door de zware regenval in het afgelopen weekeinde was een klein stuk van de weg afgekalfd.

De herstelwerkzaamheden zijn maandag direct begonnen en zijn dinsdagavond afgerond. Bij het herstel is de afwatering aangepast om het vele regenwater makkelijker af te voeren en de kans op afkalving te verminderen.  

De onderhoudsweg vormt geen onderdeel van de hoofdstructuur van de dam. De integriteit van de dam is voor honderd procent gegarandeerd, wat ook wordt bevestigd door reguliere monitoringsmetingen van Staatsolie Power Company Suriname N.V. (SPCS).

In De Nationale Assemblee is deze kwestie ook aan de orde gesteld. Aangedrongen wordt op een onafhankelijk onderzoek en regelmatige rapportage. VHP-fractieleider Asis Gajadien heeft geëist dat alle goudwinningsactiviteiten in het stuwmeer worden stopgezet.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May