FOLS heeft vandaag gesprek over koopkrachtversterking (update)
26 Apr 2023, 03:34
foto


Het Onderhandelingsorgaan van de Overheid (O.O.) heeft het presidium van de Federatie voor Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) uitgenodigd voor een gesprek vandaag. Het gaat om een vervolggesprek over toekenning van koopkrachtversterking en andere toelagen aan leerkrachten.

Vanmorgen is meegedeeld aan de FOLS dat de bespreking wordt verschoven. Dit in verband met de geplande bespreking van de clusterministers en Ravaksur. Een nieuwe datum voor het gesprek tussen het O.O. en de FOLS wordt nog vastgesteld. Dit zal mede afhangen van de uitkomst van het overleg met Ravaksur.

In een brief aan het O.O., onder leiding van Maurits Hassankhan is op 20 april uitgelegd dat de financieel-economische situatie van de leerkrachten nijpender is dan voorheen. Het resultaat van dit gesprek is bepalend voor aankondiging van het actieparool, zegt Marcellino Nerkust, president van het FOLS-presidium aan Starnieuws.

Leerkrachten hebben bij hun lidbonden erop aangedrongen om verbetering van hun situatie. Door de hoge brandstofprijs en de koers komen zij niet meer uit. Zij willen in aanmerking komen voor koopkrachtversterking, terwijl ook de toelagen onder de loep moeten worden genomen. 

De FOLS heet het O.O. uitgelegd dat er geen tijd en ruimte meer is om enige creativiteit aan de dag te leggen om te trachten onder andere het huishouden draaiende te houden. Het gaat om een kwestie van overleven.

Tot de FOLS-lidorganisaties behoren: De Katholieke Onderwijzers Bond, de Christelijke Onderwijzersbond Broederschap, de Surinaamse Openbare Onderwijzers Bond, de Islamitische onderwijzers Bond en Bond van Leraren bij het Technisch Onderwijs.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May