Geen geld voor structurele oplossing wateroverlast
26 Apr 2023, 05:31
foto
Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo heeft nog steeds te kampen met enorme wateroverlast. Velen kunnen het ziekenhuis niet bereiken. (Foto: AZP)


In De Nationale Assemblee is dinsdag veel aandacht besteed aan de wateroverlast waarmee diverse delen van het land te kampen hebben. Gebieden die doorgaans droog bleven na een zware regenval, zijn deze keer niet bespaard gebleven. Veel mensen hebben water in hun huis gekregen. Er werden vragen gesteld aan de regering over maatregelen die getroffen zullen worden. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken merkte op dat er niet genoeg geld is om het probleem duurzaam aan te pakken.

De bewindsman voerde aan dat alleen geld dat op de begroting is opgebracht, kan worden gebruikt. Door de ontwaarding van de SRD kan er ook veel minder gedaan worden. Als een jaar geleden tien straten konden worden aangepakt met hetzelfde bedrag, kan nu slechts één worden gerehabiliteerd. Verschillende Assembleeleden wilden weten hoe mensen tegemoet gekomen zullen worden die schade hebben geleden. Ook gewassen van landbouwers staan blank.

Nurmohamed stelde dat hij liefst gaat voor duurzame oplossingen. Daar waar de afwatering duurzaam is aangepakt, zijn de gebieden binnen 24 uur ontwaterd. Duurzame oplossingen kosten echter geld dat er niet is. Werkzaamheden aan de Oost-Westverbinding zijn bijvoorbeeld stopgezet omdat aannemers hun geld niet hebben gekregen. Er zijn afspraken gemaakt dat voor werkzaamheden betaald moet worden volgens een schema. Als hieraan niet is voldaan wordt het werk stopgezet.

Er is volgens de bewindsman sprake van achterstallig onderhoud aan de infrastructuur. Deze problemen kunnen niet in korte termijn worden opgelost. De antwoorden die zijn gegeven waren niet bevredigend voor diverse Assembleeleden die willen weten welke werkzaamheden verricht zijn door het ministerie. Terwijl de grote regentijd is begonnen, zijn diverse trenzen niet opgehaald.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May