Avondklok in Jamaica na aanval op buspassagiers
23 Apr 2023, 02:52
foto
In een zuidelijke wijk van Kingston, de hoofdstad van Jamaica, is voor twee dagen een avondklok afgekondigd, na een schietpartij op buspassagiers. (Beeld: CNN)


De politie heeft zaterdag een avondklok afgedwongen in een gemeenschap in het zuiden van de hoofdstad van Jamaica nadat schutters hadden geschoten op mensen die in een openbare minibus stapten. Bij de aanval zijn zeven gewonden gevallen, waaronder drie kinderen.

De Jamaica Constabulary Force gaf geen informatie over de toestand van de gewonden van de brutale aanval, die vrijdagmiddag halverwege de middag plaatsvond in Seaview Gardens, een arm gebied van Kingston.

Er werd gespeculeerd dat de schutters het hadden gemunt op een van de mensen die in de bus probeerde te stappen, maar de autoriteiten gaven geen commentaar op een mogelijk motief. Conflicten tussen rivaliserende bendes krijgen de schuld van een toename van het geweld in de gemeenschap.

Autoriteiten kondigden een tweedaagse avondklok in Seaview Gardens aan en de politie zei dat ze op zoek waren naar twee mannen voor ondervraging over de schietpartij.

Misdaadstatistieken vrijgegeven door de politie zeggen dat er in de eerste drie maanden van dit jaar 303 mensen zijn omgekomen op het eiland, 20% minder dan in dezelfde periode van 2022.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May