Organisaties tekenen voor ontwikkeling toerisme
19 Apr 2023, 13:02
foto
Vlnr: Yves Tjon, Euritha Tjan A Way en Jerry A-Kum ondertekening de MOU bij het Toerist Informatiecentrum Wakapasi cabana 1, Obe. (Foto: Collectie UTGS)


Stichting United Tour Guides Suriname (UTGS), JAK Consultancy en AUKO Genius Concepts gaan samenwerken en hebben in het afgelopen weekend deze plannen vastgelegd in een memorandum of understanding. De organisaties menen dat particulier initiatief een belangrijke stimulans zou moeten zijn om de volle potentie van het toerisme in Suriname te realiseren en willen niet langer aan de kantlijn blijven staan.

De drie partners schrijven in een persbericht dat zij hun focus hebben gericht op het organiseren van activiteiten in de maand september omdat Wereldtoerismedag op 27 september valt. “De bedoeling is om niet alleen op die dag activiteiten te organiseren, maar een maandagenda te maken van activiteiten die met het toerisme en de horeca te maken hebben”, zegt Yves Tjon die de voorzitter is van UTGS, de organisatie die zich inzet voor het opvoeren van de kwaliteit van tourguides in Suriname.

Het thema dat de Wereld Toerisme Organisatie dit jaar heeft gekozen voor Wereldtoerismedag is ‘Tourism and Green Investment’. In 2022 was dat ‘Sector United Around Rethinking Tourism around people and planet’. Daarnaast geeft Condé Nast Traveller als een van de belangrijkste trendwatchers op het gebied van vrijetijdsreizen aan dat mensen dit jaar willen reizen naar destinaties die waarde toevoegen aan hun proces van transformatie naar een meer holistisch mens.

Jerry A-Kum van JAK Consultancy heeft meer dan dertig jaar ervaring op het gebied van toerisme en hotelwezen. “Er zijn zulke mooie plekken in Suriname die voor toeristen enorm aantrekkelijk zijn, maar omdat we ons niet bewust zijn van het mooie dat we hebben, doen we er te weinig mee. Met bewustwording kunnen we het besef dat er duurzame ontwikkelingen mogelijk zijn in het toerisme aanwakkeren”, zegt A-Kum.

Euritha Tjan A Way inspirator van AUKO Genius Concepts heeft vooral in de aanverwante dienstenketen van het toerisme interesse. “Wat wij belangrijk vinden is de toerismesector zodanig te helpen inrichten dat bezoekers een meer waardevolle ervaring hebben met meer informatie over bijvoorbeeld ons (im)materieel erfgoed. Er staat zoveel moois maar niet iedereen weet bijvoorbeeld de geschiedenis van de Palmentuin. Dat soort initiatieven willen wij oppakken om een bezoek aan Suriname een ware beleving te maken.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May