President: Integrale aanpak beteugeling koers
19 Apr 2023, 00:00
foto
President Chan Santokhi is ingenomen met de voorstellen die gedaan zijn in De Nationale Assemblee.


President Chan Santokhi benadrukte dinsdag in De Nationale Assemblee dat diverse maatregelen in samenhang met elkaar uitgevoerd worden om de koers te beteugelen. De effecten zullen wel merkbaar zijn. Ook zijn diverse voorstellen gedaan vanuit het parlement overgenomen. Er is veel overleg geweest tussen regering, Assemblee en diverse betrokkenen. Dit zal worden voortgezet. De nieuwe Bankwet is eveneens in werking getreden.

Een belangrijk deel van de maatregelen die getroffen zijn, is erop gericht om de vraag en aanbod van vreemde valuta, zo veel als mogelijk, op elkaar af te stemmen. "Terwijl deze koersbeteugelingsmaatregelen uitgevoerd worden, gaat het hervormingstraject, voor het gezond maken van de economie, voort. Ook wordt het sociaal programma met prioriteit uitgevoerd".

Het beleid om de lokale productie te ondersteunen, wordt geïntensiveerd "zodat wij niet in alle opzichten afhankelijk blijven van het buitenland, voor wat betreft die producten, die ook hier geproduceerd kunnen worden". De president voerde aan dat een ander aspect van de koersontwikkeling, waaraan specifieke aandacht wordt gegeven, is het terugbrengen van het vertrouwen in de SRD.

"Wij houden vast aan ons eerder gestelde streven naar een actieve Centrale Bank van Suriname om dit proces te begeleiden en zullen voortgaan met de beoogde versterking, van dit monetaire instituut. Hierbij moeten wij echter rekening houden, met andere lopende processen, waaronder de afronding van het IMF-programma en de schuldonderhandelingen," zei Santokhi.

"Wij zullen met vereende krachten blijven werken aan een beter Suriname. Een beter Suriname die wij allemaal willen.    Wij zullen allemaal daarvan profiteren. Ik vraag daarom eenieder, aan elke Surinamer, om haar of zijn bijdrage, aan dit doel te leveren. Uw bijdrage is even belangrijk als die van elk ander. De regering staat open voor uw constructieve opstelling. Uiteindelijk zijn wij, met z’n allen, verantwoordelijk voor het welzijn van het Surinaamse volk."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May