Toelagen Huize Ashiana en Esther Stichting in orde gemaakt
12 Apr 2023, 06:47
foto
De drie toelagen waarop de werkers van Huize Ashiana aandrongen, zijn nu in orde gemaakt. Het besluit is in het Staatsblad gepubliceerd.


De regering heeft de toelagen die werkers van Huize Ashiana en de Esther Stichting moeten krijgen, intussen in het Staatsblad gepubliceerd. Van de voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Michael Miskin, verneemt Starnieuws dat deze toelagen eind april zullen worden uitbetaald. Aanvankelijk was de planning om in mei uit te betalen.

De bond bij Huize Ashiana heeft ruim een week acties gevoerd om de toelagen uitbetaald te krijgen. Deze zijn sinds vorig jaar goedgekeurd na onderhandeling met de bonden en het Onderhandelingsorgaan van de Overheid. In januari heeft minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning zijn collega's gevraagd om de resoluties in orde te maken. Dit heeft echter te lang op zich laten wachten.

De kleding- en vervoerstoelagen waren al rond, maar de nachtdienst-, middagdienst- en dienstverantwoordelijketoelage zouden volgende maand uitgekeerd worden. De bond wilde zekerheid hebben van minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De minister moest zelf uitleg geven aan het personeel dat erg ontevreden was over de gang van zaken. Zij voeren aan dat de toelagen door de waardedaling van de SRD reeds zijn achterhaald.

De nachtdiensttoelage is SRD 100 per dag, middagdienst SRD 75 per dag. Deze toelagen worden alleen toegekend bij werkelijk verrichte diensten. De dienstverantwoordelijketoelage is SRD 350 per maand. Deze toelage wordt toegekend naast een overurenvergoeding voor de gewerkte uren.

"De minister heeft wat dit betreft zich gehouden aan de afspraak. Voor wat de uitbetalingen betreft, kijken we uit naar eind van de maand", zegt bondsvoorzitter Rudolgo Palmtak desgevraagd aan Starnieuws. De toelagen worden uitbetaald per 1 januari.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May