Directie Newmont en bond tevreden over nieuwe cao
08 Apr 2023, 06:53
foto
General Manager van Newmont Suriname Wilfred Visser en Joël Panka, voorzitter van NWO, tonen de ondertekende cao. (Foto: Newmont Suriname)


Newmont Suriname en de vakbond hebben hun handtekening gezet onder de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao). De cao definieert compensatie en voordelen die stabiliteit en financieel welzijn voor alle medewerkers bieden, inclusief compensatie, arbeidsomstandigheden en een duidelijk en consistent proces voor de preventie en oplossing van geschillen, meldt het bedrijf. 

Deze ondertekening van de overeenkomst toont de gezamenlijke inspanningen van de Newmont Werknemers Organisatie (NWO) en Newmont Suriname om harmonieuze arbeidsverhoudingen en positieve arbeidsomstandigheden te bevorderen, gericht op veiligheid, de duurzaamheid van het bedrijf en het levensonderhoud van medewerkers, wordt er gemeld in een persbericht.

Joël Panka, voorzitter van de NWO zegt verheugd te zijn dat gezamenlijk deze mijlpaal is bereikt "een goede en gebalanceerde cao voor de komende 2 jaren samen te stellen. Goede arbeidsverhoudingen binnen elke organisatie leiden tot het realiseren van de gestelde doelen, zo ook zal dit het geval zijn binnen Newmont. Wij staan klaar om elke uitdaging en ook bedreigingen van buiten tegen de medewerkers, samen met het bedrijf tegen te gaan."

Wilfred Visser, General Manager, erkent ook het productieve en vruchtbare onderhandelingsproces en is blij met de uitkomst van dit proces. Hij geeft aan dat "de overeenkomst niet alleen voorziet in concurrerende lonen en een zeer goed pakket aan voordelen, maar ook het opnemen van een mechanisme om de compensatie voor inflatie en valuta devaluatie aan te passen, hetgeen medewerkers financiële stabiliteit biedt in onzekere economische tijden. Op deze manier kan het hele bedrijf zich richten op veilige productie bij Merian. We zijn blij dat we deze overeenkomst hebben bereikt en hopen de positieve en productieve relatie met de NWO voort te zetten."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May