Gastransporteurs bereiken voorlopig akkoord met EBS/Ogane
08 Apr 2023, 01:01
foto


Gastransporteurs en de directie van de EBS/Ogane hebben na lang overleg een voorlopig akkoord bereikt.  De gastransporteurs geven de directie tot 19 april de ruimte om met een definitief voorstel te komen dat naar tevredenheid is van beide partijen.

Otmar Chaar zegt namens de gastransporteurs aan Starnieuws dat het geenszins de bedoeling is om druk op de overheid of de gemeenschap te zetten om het gewenste doel te bereiken. "De afgelopen 20 jaar hebben wij onze verantwoordelijkheid genomen toen alle andere sectoren de straat opgingen voor loonsverhoging en lotsverbetering.
Recentelijk nog de particuliere bushouders. Wij als gastransporteurs snappen de zorgen bij de consument, die bang is dat de verkoopprijs van de gascilinder wordt verhoogd", zegt Chaar.

De consument moet zich volgens de gastransporteurs afvragen of het realistisch is dat men SRD 1,67 p/dag betaald voor gas. Een gemiddeld huishouden doet 1 maand/30 dagen met een 28 lbs gascilinder. Benadrukt wordt dat niet alleen huishoudens van de goedkope gesubsidieerde gas profiteren maar ook andere sectoren, zoals: Staatsolie, Iamgold, fastfood ketens, warungs, rotishops, huisvlijt, goudbedrijven, hotels en horeca algemeen. Het gaat allemaal om bedrijven die goed geld verdienen en waar de consument bereid is het gevraagde bedrag te betalen. "Moet de overheid deze groep blijven subsidiëren of net als bij de stroom- en watertarieven deze groep de daadwerkelijke prijs laten betalen?", stellen de gastransporteurs.

De overheid heeft bij de verhoging van de gasprijs meegenomen de SRD 1.800 koopkrachtversterking voor de zwakke huishoudens. Met de actie geeft de overheid aan dat de gasprijs omhoog zal gaan wanneer de uitbetaling een feit zal zijn. "De overheid moet dus de verhoging van de gasprijs niet afwentelen op de gastransporteurs", stelt Chaar. De aangekondigde acties zijn aangehouden, omdat een goed gesprek is gevoerd met EBS/Ogane.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May