Bankiers niet eens met conclusie Gajadien
07 Apr 2023, 20:52
foto


Er is kennis genomen van een artikel in Starnieuws genaamd 'Gajadien: Betrokkenen moeten meewerken aan koersstabilisatie'. In dit artikel wordt gerefereerd aan een gesprek van de commissie Financiën en Staatshuishouden, onder meer met de Bankiersvereniging.

In het artikel wordt geconcludeerd dat CBvS haar rol niet naar behoren uitvoert en dat er een gemis is van duidelijke instructies naar de banken. Wij hechten eraan te melden dat wij ons als Bankiersvereniging niet herkennen in de conclusies die hier getrokken worden en dat deze geen reflectie zijn van wat wij aangegeven hebben tijdens ons gesprek.

Tijdens ons gesprek is door het bestuur van de Bankiersvereniging aangegeven dat de werkrelatie met CBvS constructief is en dat er met enige regelmaat overleg is tussen CBvS en de banken over te nemen structurele maatregelen onder andere in het kader van koersstabilisatie. Er is dan ook ons inziens geen sprake van een gemis aan duidelijke instructies.

De Bankiersvereniging zal zich overigens blijven inzetten om in samenwerking met alle autoriteiten constructief bij te dragen aan verbeteringen aan de Surinaamse economie en samenleving.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May