Driedaags seminar over alarmerende situatie pensioenen
02 Apr 2023, 00:56
foto


De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) houdt op initiatief van C-47 een driedaagse seminar over Urgente Maatregelen voor Pensioenen van Werknemers. De huidige crisis in ons pensioensysteem is alarmerend. Dit omdat de reële waarde van premies, uitkeringen, kapitaal reserves van pensioenfondsen en leningen aan werkgevers nu ondragelijk zijn, stelde de vakbeweging. 

De werknemersvertegenwoordigers moeten tijdens het seminar consensus bereiken over het beleid om die crisis te beheersen. Vooral zijn hierbij van belang de urgente maatregelen om verlichting te brengen. De vakbeweging zal vragen om tripartiet overleg hierover te voeren, meldt C-47.

Een goed doordacht en onderbouwd nationaal werknemers standpunt is noodzakelijk om dit tripartiet overleg succesvol te laten zijn. Consensus tussen werkgevers, de overheid en werknemersorganisaties moet uitvoering van tripartiet overeengekomen maatregelen op dit stuk versnellen.

Het seminar wordt gehouden in samenwerking met de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO), de Federatie Nederlandse Vakbeweging en de Building Woodworkers’ International. De opening vindt vanavond plaats. Het seminar wordt woensdagmiddag afgesloten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May