Gajadien: Reeks van gesprekken over koersbeteugeling
02 Apr 2023, 06:48
foto
Asis Gajadien, voorzitter van de commissies.


Om te komen tot de beteugeling van de wisselkoers zullen de Assembleecommissies Financiën en Staatsuitgaven vanaf maandag met verschillende instanties en organisaties overleg voeren. Na de openbare vergadering van vrijdag waarbij Assembleeleden de aangekondigde maatregelen van de regering hebben bekritiseerd, is afgesproken dat de Assembleecommissies aan de slag gaan en met voorstellen zullen komen.

Voorzitter van de commissies, Asis Gajadien, zegt in gesprek met Starnieuws dat maandag reeds overleg is met onder andere de minister van Financiën & Planning, de governor van de Centrale Bank van Suriname en de taskforce die ingesteld is door de president. De te nemen maatregelen zullen gedetailleerd worden besproken. "We hadden de tweede ronde voor het parlement kunnen houden en onze kritieken geuit, maar daarmee is het land niet geholpen. Wij zullen na de gespreksronde donderdag weer met de regering om de tafel zitten en de voorstellen doornemen", legt Gajadien uit.

Dinsdag en woensdag zijn gesprekken gepland met onder meer de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, de Associatie van Surinaamse Fabrikanten, de Associatie voor Klein- en Middelgrote Ondernemingen voor Suriname, de Kamer van Koophandel en Fabrieken, de Surinaamse Bankiersvereniging, de cambiohouders, vis-, goud- & houtexporteurs en de Vereniging van Auto Importeurs.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May