Santokhi gaat Bouva geen uitleg geven over geheime rekening
01 Apr, 06:48
foto
President Chan Santokhi vrijdag in De Nationale Assemblee.


President Chan Santokhi vindt dat er niks aan de hand is met de geheime rekening die hij heeft. Alle presidenten hebben een geheime rekening, voerde hij vrijdag aan in De Nationale Assemblee. Dit is volgens hem in overeenstemming met artikel 13 van de Comptabiliteitswet. Assembleelid Melvin Bouva (NDP) had deze kwestie ter sprake gebracht in 's lands vergaderzaal. Hij legde documenten over waaruit blijkt dat in korte tijd SRD 4 miljoen is overgemaakt op de geheime rekening van de president bij de Centrale Bank van Suriname.

Als er veiligheidsvraagstukken spelen, moet er direct worden ingegrepen, legde Santokhi uit. Er wordt gewerkt conform de wet en regelgeving. Er zijn volgens Bouva in december en februari overmakingen gedaan naar de geheime rekening. Hij eiste transparantie over deze kwestie. Hij voerde aan dat er geen geld is voor essentiële zaken als medicamenten, maar er wordt geld overgemaakt op de geheime rekening. De volksvertegenwoordiging heeft volgens hem recht op de informatie. 

De president is niet van plan in te gaan op de vragen van Bouva over de geheime rekening. Volgens hem is er niks aan de hand en de zaak blijft geheim. Bouva voerde aan dat het om staatsmiddelen gaat en dat de transparantie over de besteding is vereist. Hij blijft erbij dat er duidelijkheid gegeven moet worden.

Advertenties

Saturday 10 June
Friday 09 June
Thursday 08 June