Volksgezondheid ontvangt medische apparatuur van PAHO/WHO
29 Mar 2023, 10:38
foto
PAHO/WHO vertegenwoordiger Lilian Reneau-Vernon overhandigt symbolisch de medische spullen aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.


De gezondheidsorganisaties PAHO/WHO hebben medische apparatuur en benodigdheden geschonken aan het ministerie van Volksgezondheid. Dit is een respons op de Covid-19 pandemie. De geschonken goederen bestaan onder meer uit 2000 gelaatsschermen, 56000 FFP2 beademingsapparaten, 20 zuurstofapparaten, 20 pakketten met verbruiksartikelen, die elk flesbevochtigers met slangen, luchtinlaatfilters, bacteriefilters, HEPA-luchtfilters, zuurstofuitlaten, wieltjes en stroomkabels bevatten, 200 neuszuurstofcannules voor volwassenen met tips, 200 neuszuurstofcannules voor kinderen met tips, 100 pediatrische venturimaskers met O2-percentageslot en slang, 20 handbediende oximeters, 16.080 operatiejassen en 27.000 latex onderzoekshandschoenen.

De overhandigingsceremonie vond plaats bij het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname. Deze apparaten en benodigdheden zullen het ministerie van Volksgezondheid veel beter in staat stellen de bevolking kritieke gezondheidszorg te bieden, vooral in deze moeilijke tijden.De geschonken goederen zullen op transparante wijze worden verdeeld onder de ziekenhuizen naar gelang van hun specifieke behoeften, zodat de apparatuur en de goederen zullen worden gebruikt waar zij het meest nodig zijn om essentiële gezondheidszorg te verlenen aan de bevolking van Suriname.

De zuurstofconcentrators, pakketten verbruiksartikelen en oximeters zullen helpen bij de behandeling van patiënten met ernstige ademhalingsziekten. De gelaatsschermen, beademingsapparaten, operatiejassen en onderzoekshandschoenen zullen gezondheidswerkers beschermen tegen blootstelling aan besmettelijke ziekten, meldt het ministerie. "Wij zijn PAHO/WHO enorm dankbaar voor de zoveelste waardevolle donatie van medische apparatuur en benodigdheden. Deze benodigdheden zijn bestemd voor de behandeling van Covid-19, die nog steeds onder ons aanwezig is. Echter is de behandeling van Covid-19 geïntegreerd in onze reguliere gezondheidszorg, zodat wij deze benodigdheden kunnen gebruiken om patiënten te behandelen en onze gezondheidswerkers te beschermen tegen andere besmettelijke ziekten", stelde minister Amar Ramadhin.

Sinds het begin van de pandemie heeft PAHO/WHO nauw samengewerkt met het ministerie van Volksgezondheid om technische bijstand, apparatuur en goederen te verstrekken ter ondersteuning van de reactie van het land op de COVID-19 pandemie. Deze laatste donatie is een bewijs van de voortdurende inzet van PAHO/WHO om de gezondheid en het welzijn van de bevolking van Suriname te verbeteren.

PAHO/WHO vertegenwoordiger Suriname Lilian Reneau-Vernon merkte op dat de PAHO Suriname zal blijven steunen, zowel tijdens de pandemie als nu in de nasleep ervan. "Wij hopen dat de ziekenhuizen in Suriname die met deze voorraden zullen worden uitgerust, deze goed zullen gebruiken om nog betere patiëntenzorg te verlenen", zei zij.
Advertenties

Friday 21 June
Thursday 20 June