Renovatie multifunctioneel centrum Pamakagebied vordert
23 Mar 2023, 20:51
foto
Het multifunctioneel centrum te Snesikondre in het Pamakagebied.


De renovatie van het multifunctioneel centrum in het Pamakagebied, is nog gaande. De werkzaamheden krijgen ondersteuning van Newmont Suriname. Het project is gestart in 2021 en wordt uitgevoerd in drie fasen over drie jaar (2022, 2023 en 2024). In het huidige stadium is de focus op herstellen van trottoirs en diverse verbouwingswerkzaamheden aan het gebouw.

De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door Construction Designers & Consultants N.V. (CODECO) en het project wordt geleid door Projects and Site Services van Newmont Suriname. De totale geschatte kosten voor het project bedragen USD656.129,70.

In 2021 nam Newmont Suriname het initiatief om het centrum te renoveren. Het centrum bevindt zich aan het einde van de weg, die Langatabiki met het Pamakagebied verbindt. Het voorwerk van dit project is verricht door een speciale commissie, die opgericht is in 2021. Deze commissie is aanspreekpunt voor Newmont met betrekking tot alle vereisten, mobilisatie van noodzakelijke overheidsdiensten, de communicatie met de gemeenschap en studies over milieueffecten.

In de werkgroep zaten afgevaardigden van Justitie en Politie, Openbare Werken, Volksgezondheid, het districtscommissariaat van Sipaliwini, het Paramaccaans Traditioneel Gezag en Newmont Suriname. Kenneth Pinas is de nieuwe voorzitter. Sinds de aanvang van de bouwwerkzaamheden wordt wekelijks een voortgangsrapportage aan de commissie en andere stakeholders voorgelegd.

Het doel van het multifunctioneel centrum is om positieve ontwikkeling binnen de gemeenschap aldaar te genereren, meldt Newmont in een persbericht. Diverse ministeries kunnen van hieruit een verscheidenheid aan diensten, zoals een Centraal Bureau voor Burgerzaken, een politiebureau, een bureau voor juridische zaken en medische faciliteiten aan de gemeenschap aanbieden.
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May