Trekkers 'Alles Plat' gaan praten met dc en KPS
20 Mar 2023, 00:00
foto
De trekkers van 'Alles Plat' willen dat De Nationale Assemblee de aanpassing van de Kiesregeling met spoed op de agenda plaatst en andere wetten aanhoudt.


De trekkers van de protestactie 'Alles Plat' zullen vandaag ingaan op de uitnodiging van districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noordoost. Samen met hem en vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname (KPS) zal overlegd worden hoe de actie van 24 maart in goede banen kan worden geleid. "Ons standpunt blijft ongewijzigd dat we geen vergunning zullen aanvragen, desondanks gaan wij in op de uitnodiging omdat wij een vreedzaam betoog voor ogen hebben", zegt een van de trekkers Maisha Neus om een reactie gevraagd.

Van De Nationale Assemblee wordt geëist dat alle andere wetten worden aangehouden en de Kiesregeling als hoogste prioriteit wordt behandeld. Neus zegt dat woensdag een onderhoud hierover is met Assembleevoorzitter Marinus Bee. "We vinden het jammer dat de vakbonden, het bedrijfsleven en de banken hebben besloten niet mee te doen aan de 'Alles Plat' actie, vooral omdat onze economie in deplorabele staat is en ze gezamenlijk toch heel wat druk kunnen zetten op de overheid om beter te functioneren", stelt Neus.

"Door de koopkrachtdaling en de verarming van het Surinaamse volk moeten ook vooral de ondernemers, leden van de vakbeweging en de banken toch merken dat er een sterke afname is in hun economisch verkeer? Het is vooral frappant, omdat onder de vorige regering er wel kon worden gebundeld om verbetering te eisen. Misschien dat dit wellicht de diepgewortelde belangenverstrengeling bloot geeft. We vinden het wel goed dat uit voorzorgsmaatregelen winkeliers in de binnenstad hun deuren zullen sluiten. Onze intentie is zuiver, maar er zijn altijd personen met kwade wil en we willen absoluut geen herhaling van de gebeurtenissen van 17 februari waar Surinamers zijn benadeeld door plunderaars en vernielers", zegt de activist.

"Hoe dan ook we laten ons er niet door demotiveren. Dit is een volksprotest en de organisatie, mobilisatie en uitvoering zal vanuit het volk gebeuren. De koers blijft stijgen, brandstof blijft klimmen en het neerwaartse pad naar rock bottom hebben we helaas nog niet verlaten. Iets moet drastisch veranderen…"
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May