Jogi: Registratieformulier koopkrachtversterking ingewikkeld
16 Mar 2023, 02:54
foto
Assembleelid Mahinder Jogi


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt dat de registratieformulieren om in aanmerking te kunnen komen voor de SRD 1.800 koopkrachtversterking, veel te ingewikkeld zijn. Hij heeft in De Nationale Assemblee deze kwestie onder de aandacht van de regering gebracht. De volksvertegenwoordiger is bang dat het de gemiddelde burger niet zal lukken om het formulier te beantwoorden. De regering moet nog antwoorden op dit vraagstuk.

Er dient in alle talen op radio en tv uitleg te worden gegeven aan het publiek over wat er precies staat op het registratieformulier. Jogi meent dat zelfs op het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting er weinig ambtenaren zijn die in staat zijn om het formulier op een zodanige wijze in te vullen, dat de mensen die behoeftig zijn in aanmerking kunnen komen voor het bedrag.

De regering streeft ernaar om 60.000 personen/gezinnen tegemoet te komen met koopkrachtversterking. De netto-inkomsten moeten niet meer dan SRD 6.000 per maand zijn. Er zijn middelen beschikbaar voor het sociale vangnet. Er worden verschillende documenten gevraagd aan de mensen, zoals EBS-, SWM-, Telesurrekening, verklaring van werkgever, dagafschrift, verklaring van pensioen, familieboek. De meeste documenten zijn niet verplicht, maar ze komen wel voor op de formulieren. Mensen zijn bang dat als ze deze niet overleggen, ze dan niet in aanmerking zullen komen voor de koopkrachtversterking.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May