LVV komt boeren tegemoet met ploegmachines
16 Mar 2023, 06:47
foto
Landbouw directeur van LVV probeert de ploegmachine uit op het terrein van een boer in het district Wanica. LVV komt boeren tegemoet om hun land beter te kunnen bewerken.


Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) komt boeren tegemoet met ploegmachines voor de bewerking van hun landbouwgronden. Woensdag is het project Meet The Farmers gelanceerd. Boeren krijgen een helpende hand aangeboden.

De landbouwers hoeven niemand in te huren om hun kostgrond te laten ploegen. Met de ploegmachines kunnen ze dat zelf doen. Het is tijdbesparend als er niet met de hand- en tuingereedschappen wordt gewerkt. Met dit initiatief van het ministerie van LVV besparen de boeren ook wat geld. Deze ploegmachines zijn gerepareerd en worden voor de boeren ingezet.

De boeren zijn in kaart gebracht door de ressortleider en voorlichters van ressort Wanica, alwaar de eerste ploegmachines worden ingezet. De voorlichters van het directoraat Landbouw zijn belast met het uitvoeren van dit project. Er zal een monitorings- en screeningsteam worden vastgesteld. De boeren zijn bereid om op te draaien voor de kosten van de nodige brandstof van deze machines, meldt LVV.

Landbouw directeur, Soedeshchand Jairam, merkt op dat het aantrekken of hebben van arbeiders een probleem is voor boeren. Daardoor kunnen grote arealen niet bewerkt worden. Nu dat de ploegmachines zijn ingezet, verwachten de boeren wederom een groei in hun aanplant en inkomen. Er zullen zoveel mogelijk boeren landelijk tegemoet worden gekomen, zegt Jairam.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May