Onderwijsproces Ampoma Tapu gestagneerd na roofoverval
15 Mar 2023, 07:48
foto
Assembleelid Remi Kanape (BEP)


Het onderwijsproces te Ampoma Tapu is gestagneerd. Alle onderwijsgevenden uit het gebied zijn na een roofoverval, waarbij een leerkracht geraakt is door kogels, naar Paramaribo afgereisd. Remi Kanape (BEP) maakte dit dinsdag in De Nationale Assemblee kenbaar en vroeg de regering aandacht voor de veiligheid in het binnenland.

Kanape vroeg dit in het belang van huisvesting en andere voorzieningen voor leerkrachten werkzaam in het binnenland. Het Assembleelid zei dat er een roofoverval is geweest in een handelszaak te Ampoma Tapu waarbij een leerkracht ter plekke was voor het opladen van haar mobiel, is geraakt door kogels.

Na dit voorval zijn de andere leerkrachten uit het gebied naar de stad vertrokken waardoor het onderwijsproces onderbroken is. Kanape vroeg de minister van Justitie en Politie wat er gedaan wordt voor de verbetering van de veiligheidsbeleving in het binnenland. Ook vroeg hij de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur welke maatregelen getroffen worden voor het heropstarten van het onderwijsproces in dit gebied.

De regering zal op de eerstvolgende vergadering antwoord geven hierop.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May