Parmessar wil kordaat optreden mishandeling arrestanten
15 Mar 2023, 04:54
foto
NDP-fractieleider Rabin Parmessar


NDP-fractieleider Rabin Parmessar vindt dat er een diepgaand onderzoek moet komen naar het mishandelen van arrestanten in het cellenhuis te Geyersvlijt. De functionaris die verantwoordelijk is voor het barbaarse optreden is van zijn taken ontlast. Andere functionarissen binnen het korps, onder wie de hoofdinspecteurs Raoul Hellings en Sergio Gentle, zijn ontslagen vanwege hun vrije meningsuiting en deelneming aan vreedzame demonstraties, voerde Parmessar aan.

"Arrestanten hebben ook rechten en deze zijn op zeer schandalige wijze geschonden, zodanig dat behandeling bij de Spoedeisende Hulp noodzakelijk was en waarbij iemand zelfs is opgenomen in het ziekenhuis. Waarom is deze functionaris geen ontslag aangezegd, gezien dit niet de eerste keer dat is dat voornoemde functionaris zich schuldig heeft gemaakt aan openlijk geweld?" wil Parmessar weten.

Het korps dient een instituut te zijn waarop wij trots moeten zijn. De politie hoort onze beste kameraad te zijn en daar mag er absoluut geen ruimte zijn voor psychisch instabiele figuranten die gewelddadig zijn," merkte de volksvertegenwoordiger op. Er wordt naast een diepgaand onderzoek ook kordaat optreden gevraagd conform de vigerende wet- en regelgeving.

De regering moet nog antwoorden op deze kwestie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May