India financiert gemeenschapsprojecten in Suriname
13 Mar 2023, 18:39
foto
De Indiase ambassadeur voor Suriname, Shankar Balachandran en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken en International Business en Internationale Samenwerking, drukken elkaar de hand na de ondertekening van de overeenkomsten. (Foto: CDS)


India financiert 5 gemeenschapsprojecten die in Suriname uitgevoerd zullen worden. Voor elk van de projecten is USD 50.000 ter beschikking gesteld. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken en International Business en Internationale Samenwerking en de Indiase ambassadeur voor Suriname, Shankar Balachandran, hebben vorige week de bijbehorende overeenkomsten getekend.

De plannen hebben betrekking op verschillende sectoren en maken deel uit van een negentien-tal projecten die voortvloeien uit het bezoek dat president Chan Santokhi eerder dit jaar bracht aan India. Ramdin heeft tijdens de ondertekening aangegeven dat Suriname ernaar uitkijkt om de volgende vijf projecten uit te voeren.

Een van de projecten betreft het verbeteren van de onderzoeksfaciliteiten voor studenten en docenten op de Anton de Kom Universiteit. Een ander project is ten behoeve van de afdeling Openbaar Groen en Afvalverwerking van het ministerie van Openbare Werken (OW), waaronder de rehabilitatie van de Roblesplein in Nickerie.

Op het Natuur Technisch Instituut zal een project uitgevoerd worden ter verbetering van de ICT-faciliteiten. Op het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Sport zal een project voor de promotie van een gezonde levensstijl worden uitgevoerd. Verder zal OW ter verbetering van de veiligheid van voetgangers voetgangersoversteekplaatsen nabij scholen aanleggen, meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May