ECD sluit goudopkoopbedrijf in Nickerie
10 Mar 2023, 08:46
foto
Een goudbedrijf in Nieuw Nickerie is gesloten, omdat er nog geen vergunning is. De aanvraag van een vergunning is niet voldoende om de zaak te openen.


De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft een goudopkoopzaak in Nickerie gesloten. Het bedrijf heeft nog geen vergunning. De personen in kwestie hebben wel vergunning aangevraagd, maar hebben die nog niet verkregen. Tijdens de aanvraag van een vergunning krijgt de aanvrager een bewijs, maar dit is geen werkelijke vergunning. Zolang de aanvraag in behandeling is, mogen de aanvragers niet operationeel zijn.

ECD heeft controlewerkzaamheden uitgevoerd in Nickerie. Er is een aantal ernstige overtredingen geconstateerd, waardoor een paar handelszaken en een restaurant door de ECD zijn gesloten. De overtredingen in deze zijn: de overtreding van de wet economische delicten, de wet prijszetting en prijsbepaling en de wet tegengaan smokkelen. 

Tijdens de controle is gebleken dat bij diverse winkels in het district Nickerie er geen prijsaanduiding op diverse dranken was. Volgens artikel 7 van het Prijsaanduidingsbesluit (SB 1998 no.15) is de winkelier verplicht om zich te houden aan de prijsaanduiding van goederen die ten verkoop worden aangeboden in Surinaamse dollar. De vermelding van de prijzen op de goederen is verplicht gesteld, meldt EZ.

Verder zijn er smokkelsigaretten aangetroffen en waren alcoholische dranken vermoedelijk voorzien van verbruikte accijns zegels. Daarnaast is ook vloeibare rattengif in een niet verstaanbare taal van de schappen gehaald. Er zijn processen-verbaal opgemaakt van de delicten.

Bij verdere controle is de ECD gestuit op een onhygiënisch restaurant in Nieuw Nickerie. De restauranthouder werd aangemaand om de zaak te sluiten en heeft de gelegenheid gekregen om de zaak in orde te maken. Na hercontrole mocht het restaurant weer opengaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May